Babo

Moj babo je losa osoba. Sebican, zavidan, alkoholicar, nasilnik, zatucan te misli da je uvijek u pravu.

Dok sam bila mlada nikad nisam bila svjesna ovih njegovih mana ili tacnije receno nisam htjela da ih budem svjesna jer on bi trebao da bude moj uzor, moj zastitnik a on je bio zapravo susta suprotnost od toga. Iako je fakultetski obrazovan on je zaostao covjek koji jos uvijek zivi u patrijarhatu. Kada se zenio moj brat on nije htio da dode na vjencanje iz razloga sto mu nije pasala snaha i sto ga brat nije pitao za dopustenje. Danas se on vadi na izliku da nije mogao da ide na vjencanje iz razloga da bi cuvao kucu jer se bojao da bi neko mogao iskoristio nasu odsutnost pa obiti kucu. Ajde da smo imucna porodica to bih mogla razumjeti ali mi zivimo od plate do plate i nemamo ni marke u kuci sakrivene a o zlatu da ne pricam.  Kad sam bila zaljubljena on je govorio da cu napustiti fakultet zbog toga momka i da ja samo trosim njegove pare praveci se da studiram dok se zapravo  kurvam. Ni na jednu moju maturu nije dosao zato sto je bio pijan. Na dodjelu diplome niko nije isao iz porodice zato sto on nije dao da se rasipaju pare pa sam bila prinudena da sama odem po nju. Kada je snaha rodila djevojcicu on tu djevojcicu nije htio ni da vidi jer po njegovom misljenju zenska djeca nisu djeca oni su tu zato sto te bog s njima kaznjava. Zbog svega ovoga i jos milion drugih stvari ponekad ga mrzim, jednom sam cak i pozeljela da umre a sto je najgore od svega nisam imala griznju savjesti zbog te zelje. Njegov alkoholizam je sasvim druga prica  koja me je obiljezila do kraja zivota. Zbog njega i njegovog poganog jezika u meni se gasi svaki atom srece koji je nekada postojao.

Voljela bih da svima kazem za njegovo pravo lice ali ne mogu. Voljela bih da odem. Voljela bih da ga ne volim, da mu kazem da me sve ovo boli ali ne mogu. Voljela bih da mi on bude babo babo a ne neprijatelj..

 

Jedan komentar na “Babo”

  1. Bas tuzno :/ nemam rijeci…pogotovo kad znam kako je kod mene to sve “obratno”. Moj tata preferira zensku djecu jer su zenska djeca ta sto brinu o porodici i ne otudje se etc.
    Svidja mi se tvoj blog i nacin pisanja, odstupa nekako od ostalih blogera 🙂 poz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *