Porazi

Dok sam bila mlađa, poraze bilo koje vrste sam tesko podnosila jer sam nekako od osnovne skole navikla da sam na svim poljima uspjesna. A onda je dosao fakultet i prvi porazi su se poceli nizati.

Kao juce sjecam se Nasljednog prava kojeg sam polozila iz treceg puta dok sam Rimsko pravo polozila iz prve. I dan danas mi ti rodbinski odnosi nisu nesto jasni pa se moram  dobro zamisliti da bi nekome objasnila svoje rodjake i rodice.

Slijedeci poraz je uslijedio na polju ljubavi. Prva prava ljubav, prva dugogodisnja veza je se zavrsila ruznim rijecima i jos ruznijim postupcima s njegove strane. Bila sam zaprepastena kako za te tri godine nisam mogla da upoznam njegovo pravo lice. I dan danas mi je to misterija.

I na kraju poraz na poslovnom polju. To jos uvijek pokusavam da prebolim, jos uvijek radim na usavrsavanju, jos uvijek se trudim ali sve nekako uzalud. Ponekad mi se cini da sam ostala zarobljena u nekoj nevidljivoj kutiji iz koje ne mogu izaci, tacnije receno neka visa sila mi ne dozvoljava da istupim iz nje. Ali ja se ne predajem.. Nada umire zadnja.

2 komentara na “Porazi”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *