Imati brata/sestru, najvece je bogatstvo na svijetu

Nazalost, u mom slucaju to nije tako. Imam jednog brata koji je stariji od mene cetiri godine i koji se nikada prema meni nije ponasao kao brat. Ponekad imam osjecaj da me mrzi i da sam mu teska.

Kada vidim druge slucajeve u blizoj i daljoj porodici, kako se braca i sestre vole, mene uvijek nesto zaboli u dusi. On nikada nije stao na moju stranu, nikada se nesto nije ni trudio da mi pomogne,  realno vise je bilo slucajeva da mi je odmagao. Ne, nije ljubomoran na mene, jer ma koliko god moji roditelji govorili da nas vole podjednako, iz njihovog ponasanja prema njemu i meni, mogu sa sigurnoscu reci da im je on draze dijete. A on se ponasa prema njima kao da su oni maloumni i ne postuje ih ni trunku, ali to je sasvim druga prica.

Sjecam se, kada sam obnovila drugu godinu na fakultetu, da sam plakala jer mi je to bio veoma tezak poraz, on je se napravio pametan pa posjeo oca ispred sebe i savjetovao ga da me ispise s fakulteta.

Najvise me boli cinjenica da cu ja otici, da ce roditelji umrijeti a ja i on cemo  postati stranci jedno drugom. U jednu ruku, to me toliko boli a s druge strane sam potpuno ravnodusna jer nije do mene, on je taj koji me je uvijek gurao iz svog zivota, on je taj koji sve vise i vise iskazuje neprijateljstvo prema meni.

2 komentara na “Imati brata/sestru, najvece je bogatstvo na svijetu”

    1. a zamisli kako tek meni to sve zvuci. Iskreno nemam volje niti snage da se s njim raspravljam oko naseg odnosa, jer on meni svojim ponasanjem jasno daje do znanja da cemo mi u daljoj buducnosti biti stranci iako nam ista krv tece venama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *